“Veliki brat” će snimati sedam lokacija u Srpcu

Na području Srpca biće postavljen video-nadzor na sedam lokacija kako bi bili pokriveni svi prilazi ovoj opštini, čime bi u značajnoj mjeri trebalo da bude smanjena stopa kriminaliteta.

Opština Srbac, koja je nosilac projekta u saradnji sa Policijskom stanicom Srbac i Ministarstvom unutrašnjih poslova, izradila je elaborat kojim je predviđeno postavljanje video-nadzora na magistralnom putu Nova Topola - Srbac - Derventa, regionalnom putu Srbac - Prnjavor i nekoliko lokalnih puteva, među kojima se posebno izdvaja jedna od najprometnijih saobraćajnica prema Laktašima, piše Glas Srpske.

Postavljanje video-nadzora koji bi zadovoljio minimalne potrebe koštalo bi 32.130 KM bez PDV-a.

Načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević nedavno je zatražio pomoć od 25 lokalnih privrednika za nabavku video-opreme jer se radi o skupoj investiciji za koju u ovom trenutku nema dovoljno sredstava u opštinskom budžetu.

- Privrednici će učešćem u ovom projektu dodatno zaštititi svoju imovinu koja se često nalazi na meti provalnika, a ujedno bi doprinijeli poboljšanju opšte bezbjednosne situacije na području opštine - rekao je Dragosavljević. On je istakao da se nada da će privrednici podržati ovu inicijativu jer će opština Srbac, kao nosilac projekta, imati obavezu i da plaća zakup linkovne veze, što će na godišnjem nivou iznositi oko 6.000 KM, u šta nisu uračunati i troškovi održavanja opreme.