Četvrta srbačka DŽipijada okupila 72 vozila

Ronilački klub „Žabac“ iz Srpca i njihova “off road” sekcija bili su organizatori četvrte po redu „DŽipijade Srbac-Motajica“ koja je proteklog vikenda okupila veliki broj učesnika iz Gradiške, Doboja, Teslića, Dervente, Čelinca, Banjaluke, Kozarske Dubice i Srpca.

Prvog dana manifestacije, u subotu 9. juna, učešće su uzela 72 vozila koja su prošla brdsko-planinsku stazu na Motajici. U popodnevnim časovima vozači su gostovali kod mladog srbačkog privrednika Dragana Tatomira koji ih je ugostio u krugu svog novog pogona firme „Tat-Com“ u Sitnešima a potom je uslijedila druga etapa vožnje. U večernjim časovima organizovano je druženje uz muziku u restoranu sportske dvorane u Srpcu.

U nedjelju 10. juna organizovana je vožnja na poligonu i brzinske trke u kojima je učestvovalo 19 vozila nakon čega je priređeno druženje kojim je ozvaničen završetak ove manifestacije.

Predsjednik skupštine Ronilačkog kluba „Žabac“, Milorad Lepir, rekao je da je organizacija protekla u najboljem redu.

„Nije bilo povreda niti većih kvarova na stazi. Većina učesnika je zadovoljna ovogodišnjom manifestacijom i dobili smo dosta prijedloga i sugestija kako da poboljšamo organizaciju iduće godine što ćemo uvažiti“, rekao je Lepir.

Učesnike DŽipijade na okupljanju kod sportske dvorane pozdravio je načelnik opštine Mlađan Dragosavljević. Opština Srbac finansijski je pomogla održavanje ovog događaja u sklopu kalendara kulturno-sportskih manifestacija za ovu godinu.

Opština Srbac