Sloga Srbac deklasirala Željezničar iz Doboja za opstanak u Drugoj ligi

Fudbaleri srbačke Sloge uspjeli su obezbijediti opstanak u Drugoj ligi Zapad okončavši prvenstvenu sezonu na 12. mjestu sa 34 osvojena boda. Sloga je u posljednjoj prvenstvenoj utakmici na domaćem terenu, kao što se i očekivalo ubjedljivo savladala Željezničar iz Doboja sa 7:1.

Dobojlije su još davno ispale iz Druge lige i u proljećnom dijelu sezone nastupaju sa juniorima a ovo im je bio čak četrnaesti uzastopni poraz.

Sloga je stigla do prednosti u 19. minutu preko Đorđa Jarića a svega minut kasnije Goran Zelenac, koji je u ovom susretu nosio kapitensku traku, povećao je prednost na 2:0. U 24. minutu već je bilo 3:0 a pogodak je postigao Ognjen Savić. 

Srbački drugoligaš nije imao milosti i nastavio je u prvom poluvremenu da rešeta mrežu Željezničara koji je u 37. minutu primio četvrti pogodak a strijelac je ponovo bio Goran Zelenac. U 41. minutu već je bilo 5:0 a pogodak je postigao Nikola Kopanja dok je u 44. minutu na 6:0 povisio Predrag Travar.

U nastavku utakmice trener Zoran Novaković uveo je mlađe igrače na teren, pa je tako Branka Grahovca na golu Sloge zamijenio mladi i perspektivni Nenad Berić, dok su umjesto Saše Ilića i Predraga Travara u igru ušli Kristijan Pantelić i Veselin Lakić.

Sloga je usporila tempo u drugom poluvremenu i do kraja utakmice postigla još samo jedan pogodak koga je u 75. minutu postigao jedan od najboljih pojedinaca na susretu i trostruki strijelac Goran Zelenac.

Željezničar je uspio samo da ublaži poraz u 77. minutu kada je počasni pogodak postigao Edvin Subašić.

Nakon završetka utakmice, Srpčani su sa svojim navijačima proslavili opstanak na drugoligaškom zapadu čime je ispunjen cilj novog rukovodstva i stručnog štaba na čelu sa predsjednikom kluba Sašom Ilićem, šefom stručnog štaba Zoranom Novakovićem i sportskim direktorom Brankom Grahovcem.

U narednu sezonu Sloga će ući sa većim ambicijama a cilj je plasman u gornji dio tabele. Očekuje se da će i naredne sezone nosioci igre biti igrači koji su ponikli u Slogi uz nekoliko kvalitetnijih pojačanja iz drugih klubova.

Novi šampion je Alfa iz Modriče koja će se od iduće sezone takmičiti u Prvoj ligi Republike Srpske a ligu će pored Željezničara napustiti i banjalučki BSK koji će se od iduće sezone takmičiti u Regionalnoj ligi zapad. 

Sloga (Srbac) – Željezničar (Doboj) 7:1 (6:0)
Strijelci: Jarić u 19, Zelenac G. u 20, 37. i 75, Savić O. u 24, Kopanja u 41. i Travar u 44. za Slogu, a Subašić u 77. minutu za Željezničar. 
Žuti kartoni: Bešlagić (Željezničar). 

Sloga (Srbac): Grahovac (od 46. Berić), Ilić (od 68. Lakić), Jarić, Kopanja, Travar (od 52. Pantelić), Savić O, Zelenac R, Zelenac G, Đaković, Savić S, Kojić. 

Željezničar (Doboj): Jovanović, Popović, Blagojević (od 46. Todorović), Kiperović, Đukić, Hasukić, Čakarević, Jaćimović (od 46. Sušić), Bešlagić, Subašić, Diša. 

Opština Srbac