OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ obilježila Dan škole

Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Srpca obilježila je ove sedmice Dan škole u sklopu Zmajeve nedjelje, a ova manifestacija je predstavljala vrhunac rada, stvaralaštva i kreativnosti srbačkih osnovaca. 

Na početku je pročitana čestitka direktora Slavka Dragosavljevića koji je naglasio da se u kontinuitetu nastavlja sa kvalitetnim radom o čemu svjedoče rezultati vaspitno-obrazovnog rada, ali i rezultati opštinskih i regionalnih takmičenja na kojima su učenici ove škole ostvarili zapažene rezultate.

Naglašeno je da se mnogo uradilo na unaprijeđenju kvaliteta nastavnog procesa, te obnavljanjem i sanacijom školskih objekata, zgrada i nabavkom didaktičkim materijala i nastavnih sredstava. 

Uz sve to učenici i nastavnici, kao i ostali zaposleni bili su veoma humani i odazvali su se i pomogli kad god je bila potreba. 

Škola je takođe kontinuirano tokom godine radila na promociji svojih aktivnosti u cilju izgradnje imidža kvalitetne i stabilne vaspitno-obrazovne ustanove, a kao kruna njihovog rada stigao je Dan škole. 

U sklopu manifestacije izvedene su recitacije, nastup ritmičke sekcije i razgledanje izložbe u holu škole, a realizovan je i niz sportskih aktivnosti na terenu FK „Sloga“. 

U područnim školama i odjeljenjima takođe je obilježen Dan škole, a pretežno su se odvijale sportske aktivnosti koje su organizovane na terenu FK „Bratstvo“ Povelič i školskim igralištima. 

Opština Srbac