Gradiška: Tukli policajce, oštetili službeno vozilo

Policija je uhapsila sedam mladića zbog napada na dvojicu policajaca koji su u kafanu “Da me nije” u Gradišci došli poslije prijave o kršenju javnog reda i mira u ovom ugostiteljskom objektu, dok su lisice na ruke stavljene i dvojici Gradiščana zbog ometanja policije.

Prema nezvaničnim informacijama, slobode su lišeni vlasnici pomenutog ugostiteljskog objekta Dragan Stanetić (24) i Boris Nenad (31), kao i Dragoljub Grahovac (23), Ognjen Gvozden (22), Rajko Vujčić (20), Miodrag Raković (19) i Ljubomir Klincov (23) iz Gradiške, zbog sumnje da su počinili krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje. Dario Kukrić (19) i Željko Slijepčević (31), kako saznajemo, uhapšeni su jer i poslije upozorenja policajaca da napuste lice mjesta to nisu učinili.

Sve se desilo u petak oko jedan čas poslije ponoći kada je policijska patrola došla ispred objekta.

– Prvo je iz kafane izašao Stanetić koji je odmah napao jednog policajca. Opsovao mu je majku, uhvatio za kragnu i ošamario. Ubrzo su došli i ostali i nasrnuli na patrolu. Gurnuli su ih na policijsko vozilo i udarali nogama i rukama – rekao je izvor blizak istrazi i dodao da su nasilnici oštetili i policijsko auto koje su šutirali nogama.

U društvu razjarenih mladića bile su i Gradiščanke Ivana Branković (19) i Biljana Đurić (19), koje su vrištale i galamile zbog čega im je uručen prekršajni nalog.

Kafana se nalazi u centru grada u blizini policijske stanice pa je na lice mjesta ubrzo stiglo nekoliko patrola koje su spasile kolege od agresivnih mladića. Napadnuti policajci su zaradili lakše povrede, a nakon ukazivanja pomoći u Domu zdravlja, pušteni su na kućno liječenje.

Nastavljamo istragu i preduzimamo mjere čiji je cilj otkrivanje i drugih lica koja bi se mogla dovesti u vezu sa ovim slučajem – naveli su u Policijskoj upravi Gradiška.

Alkohol

Prema nezvaničnim informacijama, većina nasilnika koji su napali policajce bili su pijani.

– Stanetić je imao 1,14, Gvozden 1,68, a Grahovac 1,60 promila alkohola u krvi. Vujčić je imao 0,32 promila, dok ostali nisu bili pod uticajem alkohola. Nenad je odbio alkotestiranje – rekao je izvor blizak istrazi.

Glas Srpske