Pavić: Raspušten opštinski odbor u Srpcu

Predsjedništvo DNS-a donijelo je odluku o raspuštanju Opštinskog odbora u Srpcu, te imenovalo stranačko povjereništvo koje predvodi Dragan Jokić, saopštio je predsjednik DNS-a Marko Pavić.

Nakon sjednice Predsjedništva DNS-a u Banjaluci, Pavić je rekao novinarima da je Predsjedništvo ocijenilo da rad Opštinskog odbora DNS-a u Srpcu nije u skladu sa politikom koju vodi DNS, zbog čega je i donijeta odluka o promjeni ovog odbora.

„Uvjereni smo da ćemo na ovaj način ojačati rad Opštinskog odbora DNS-a u Srpcu“, istakao je Pavić.

Pavić je rekao da je za Predsjedništvo DNS-a prihvatljivo da se kandidati stranke Snaga Hercegovine koju vodi Slobodan Šaraba nađu na listama DNS-a na predstojećim izborima.

„Na taj način oni žele da pomognu politici koju vodi DNS da bi se kroz broj poslanika mogla realizovati u institucijama Republike Srpske i BiH“, istakao je Pavić.

On je naveo da je DNS podnio prijavu za učešće na izborima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/, koja je prihvaćena.

„Kao odgovorni ljudi u FBiH trebalo bi da napravimo nešto kao srpsku listu, jer samo na taj način možemo doprinijeti poboljšanju uslova života Srba na području FBiH i da oni budu konstitutivan dio, posebno na livanjskom području“, istakao je Pavić.

Pavić je rekao da je Predsjedništvo DNS-a usvojilo nacrte izborne platforme, izbornog programa, te izbornih poruka DNS-a, koji će biti usvojeni na sjednici Glavnog odbora DNS-a koja je planirana oko 15. juna.

Nezavisne novine