Tijana Bošković stigla u Bileću

Evropsko zlato oko vrata Tijane Bošković danas je zasijalo u u sred njene rodne Bileće.

Ovacije i aplazu odjekivali su u prepunoj bilećkoj Sportskoj dvorani, koja baš nosi Tijanino ime. Rodbina, komšije, prijatelji i ostali sugrađani čim su čuli da Tijana stiže o čas posla su se okupili i dočali svoju šampijonku.

- Iskreno jako sam uzbuđena i srećna sam. Izdvojila sam vrijeme da dođem kući, jer ipak je najljepše kući. Ponosna sam na nas i na naš uspjeh koji smo ostvarili, odbranili smo titulu evropskog prvaka. Hvala mojim Bilećanima na ogromnoj podršci svih ovih godina - rekla je Tijana Bošković, najbolja odbojkašica Evrope.

A Bilećani zahvalni Tijani. Kažu da na svjetu ne postoji manje mjesto, a da ima ovako velikog sportistu. Ponos i oduševljenje osjete se na svakom ćošku ove hercegovačke varošice.

Današnji dan posebno emotivno doživio je prvi čovjek opštine. Miljan Aleksić priznaje da danas nije razmišljao o raskopanim ulicama i ostalim gorućim problemima. Kaže zahvaljujući Tijani Bileća je rame uz rame sa mnogima u svijetu.

- Ovo nema niko što ima Bileća. Možda Argentina ima Mesija, Srbija Đokovića, a Bileća ima Tijanu Bošković. Evo tri puta je najbolji igrač svijeta i Evrope - rekao je Miljan Aleksić, načelnik opštine Bileća.

I olimpijska medalje će zasijati u Bileći obećava trenutno najbolja odbojkašica na planeti. Sugrađanima je Tijana Bošković priznala da se ne razdvaja od trobojke sa natpisom Bileća, oni zahvali što se ova zastava vijorila na dočeku u Beogradu, ali i u sred Ankare.

Tagovi: