Stiglo 20 plastenika za mlade i nezaposlene u Srpcu

Dvadeset srbačkih poljoprivrednika dobilo je ovih dana plastenike površine stotinu kvadratnih metara u okviru projekta koji realizuju opština i humanitarna organizacija “MAID”.

Stručni saradnik Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti opštine Srbac, Ninko Gužvić, rekao je da će u narednom periodu poljoprivrednici besplatno dobiti i sadni materijal.

- Korisnici projekta sadnice će prve godine dobiti besplatno, a nakon toga će ih sami nabavljati. Dobili su i sistem za navodnjavanje, a njihova obaveza je bila samo da pripreme teren za sadnju - rekao je Gužvić.

Ukupna vrijednost projekta je 52.200 KM od čega su “MAID” i Opština Srbac obezbijedili po 40 odsto dok su korisnici projekta učestvovali sa 20 odsto sredstava u nabavci plastenika.

Pravo učešća u projektu imale su socijalno i materijalno ugrožene osobe i nezaposlene mlade osobe koje imaju svoje poljoprivredno zemljište ili zemljište članova zajedničkog domaćinstva.

- Jedna od obaveza korisnika projekta je bila da prisustvuju predavanju na temu plasteničke proizvodnje koje je nedavno održano u Srpcu. Projektom je takođe predviđeno da korisnici plastenika najmanje tri godine moraju zadržati plastenik i obavljati plasteničku proizvodnju - rekao je Gužvić, prenosi Glas Srpske.

Tagovi: