Folkoraši "Lijevča" predstavili običaje u Srbiji

Članovi prvog Ansambla narodnih igara ”Lijevče”iz Razboja Ljevčanskog gostovali su u subotu 10. avgusta na manifestaciji “ Hajdučko veče” u Bogatiću u Srbiji koju tradicionalno organizuje Turistička organizacija Bogatić.
Po rječima predsjednika društva Jordana Kuvalje, mladi folkloraši otputovali su u Srbiju na poziv KUD ”Jelica” iz Crne Bare gdje su pored igre, pjesme i druženja, obišli staro naselje preko 150 godina - Konak hajduka i imali priliku da vide kako izgleda jedna svadba sa svim običajima i tradicijom ovoga kraja ,što je oduševilo članove Ansambla ”Lijevče”.

Učešće na manifestaciji “Hajdučko veče” uzeo je i zdravičar Rade Banjanin, kaže Kuvalja i dodaje da su se sa ovog jednodnevnog putovanja vratili puni lijepih utisaka ,i izražavaju zahvalnost na lijepom druženju organizatorima ,a mladi iz Crne Bare će biti njihovi gosti na koncertu iduće godine.KUD”Jelica” iz Crne bare učestvovalo je na tradicionalnoj manifestaciji Vidovdanski sabor Bošča koju je Ansambl”Lijevče” organizovao u junu ove godine u Srpcu.

Radio Srbac

Tagovi: