Od lidera studenata, preko vojnika DNS-a do akcionara Nove banke

Odbornik DNS-a u Skupštini opštine Istočna Ilidža Mladen Lučić kupio je posredstvom svoje firme „Legend“ akcije Nove banke u vrijednosti od 1,47 miliona maraka, saznaje CAPITAL.

Naime, prije tri dana na Banjalučkoj berzi su prijavljena dva blok posla sa hartijama od vrijednosti emitenta Nova banka, u ukupnoj vrijednosti od 1.476.795 KM.

Nakon registrovanja transakcija u Centralnom registru hartija od vrijednosti RS među deset najvećih akcionara Nove banke pojavila se firma „Legend“ iz Istočne Ilidže.

Vlasnik i direktor te firme, registrovane za nespecijalizovanu trgovinu na veliko, je Mladen Lučić, odbornik DNS-a u Istočnoj Ilidži i blizak prijatelj direktora „Puteva RS“ Nenada Nešića i poslanika DNS-a Aleksandra Glavaša.

Lučić je ranije bio student prorektor Univerziteta Istočno Sarajevo, u vrijeme kada je predsjednik Studentskog parlamenta bio Glavaš.

Njih dvojica su ostali upamćeni i po tome što su pred izbore 2014. godine organizovali  koncert Svetlane Cece Ražnatović u Istočnom Sarajevu. Kako su mediji tada navodili, organizator koncerta bila je Lučićeva firma “Legend”, registrovana prije koncerta na dva mjeseca. Za nastup pjevačice isplatili su 100.000 KM, u kešu i na ruke.

Ostatak teksta pročitajte na portalu CAPITAL.

Tagovi: