Zgrada srbačkog Vodovoda dobija novi izgled

U Srpcu je postala praksa da se prilikom sanacije javnih objekata vodi računa da ona bude energetski efikasna i uz to da svojim izgledom uljepša centar grada. To se upravo radi u Preduzeću "Vodovod".

- Biće zamjenjena unutrašnja i vanjska drvena stolarija stara 55 godina sa PVC vratima i prozorima, obnovljena fasada u tradicionalnoj plavoj boji i okrečene prostorije. Radovi su povjereni Кompaniji „Savić“ iz Laktaša i srbačkoj firmi „Кoming invest“, a rok završetka radova je 15 dana - kaže direktor "Vodovoda" Drago Jovičić i dodaje da su sredstva za ovu namjenu u iznosu od 12.000 КM predviđena finansijskim planom za 2019. godinu.
On je potvrdio da je olujno nevrijeme, koje je zahvatilo srbačku opštinu prošle nedjelje, pričinilo direktnu štetu na objektima i opremi koja je procjenjena na oko 9.000 КM, ali je indirektna šteta puno veća zbog toga što postrojenja nisu mogla raditi bez struje, pa su centar grada i prigradska naelja bez vode bili 20 sati , a 430 domaćinstava iz šest brdskih naselja puna tri dana .

Radio Srbac

Tagovi: