Ukinuto vanredno stanje u Srpcu, situacija stabilizovana

Situacija u opštini Srbac značajno je stabilizovana nakon olujnog nevremena koje je u nedljeju zahvatilo područje opštine, pa je danas ukinuta odluka o proglašenju vanrednog stanja, saopšteno je u Opštini Srbac.

Vanredno stanje na snazi je bilo od nedjelje naveče, kada je olujno nevrijeme zahvatilo područje opštine i pričinilo značajnu materijalnu štetu na objektima, usjevima i infrastrukturi. Pokidalo je elektro mrežu i opštinu ostavilo bez vode.

- Budući da je došlo do stabilizacije vremenskih prilika, te uspostavljanja normalnog vodosnabdjevanja i sanacije dalekovodne mreže, kao i značajnog broja kvarova na niskonaponskoj mreži, stekli su se uslovi za ukidanje vanredne situacije - saopšteno je u opštini.

U narednim danima biće nastavljena sanacija preostalih kvarova na elektro mreži, naročito kada je riječ o brojnim domaćinstvima koja su prijavila oštećenja, a u planu je i da opštinske komisije započnu procjenu štete na terenu kako bi se u što kraćem roku dobila finansijska pomoć Vlade Republike Srpske, koja je najavljena prilikom nedavne posjete Srpcu premijera Radovana Viškovića.