Novo upozorenje na obilne padavine i grad: Građani, pripremite se

Republička uprave civilne zaštite upozorila je na potencijalno opasne vremenske prilike tokom današnjeg dana, te se građanim preporučuje da se pripreme i zaštite imovinu.

Vrlo nestabilno vrijeme sa čestim grmljavinskim procesima i lokalnim nepogodama danas se očekuje prvo u južnoj polovini zemlje, a kasnije popodne i uveče u sjevernoj polovini biće obilnijih padavina i uslova za grad.

Povećana količina padavina prognozira se do sutra, do 6.00 časova, a lokalno jaki pljuskovi mogu iznositi i do 30 mililitara kiše po metru kvadratnom.

- Upozoravaju se privredna društva, pravna lica i građani na potencijalno opasne vremenske prilike i obavezu preduzimanja preventivnih mjera na planu lične, uzajamne i kolektivne zaštite. U tom smislu potrebno je, u skladu sa mogućnostima, izvršiti zaštitu imovine i materijalnih dobara od opasnosti od grada, pratiti situaciju i saopštenja nadležnih službi i organa i postupati u skladu sa istim - upozoravaju nadležni.

Sve eventualne uočene opasnosti građani mogu prijaviti na besplatne telefonske broje 121 – Operativno-komunikativni centar Banja Luka i 123 – Teritorijalna vatrogasna jedinica.

 

Tagovi: