Šeranić i Goronja o razvoju kardiohirurgije

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić razgovarao je sa specijalistom kardiologije na Univerzitetskoj klinici u Beču (AKH) Borisom Goronjom o razvoju kardiohirurgije u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Srpske.

Na sastanku, koji je održan danas u Banjaluci na mariginama Drugog foruma dijaspore, Šeranić i Goronja razgovarali su i o mogućnostima saradnje sa bečkom AKH klinikom po pitanju kardiohirurškog zbrinjavanja djece iz Republike Srpske, kao i saradnje na polju transplantacije srca za pacijente iz Srpske.

Šeranić je Goronji zahvalio za podršku koju, zahvaljujući svom profesionalnom ugledu u svijetu, pruža zdravstvenom sistemu Republike Srpske i svoje znanje i iskustvo nesebično prenosi, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske.

Goronja je ovom prilikom najavio da će Republiku Srpsku 25. juna posjetiti Andreas Cukerman, kardiohirurg Klinike za transplantaciju srca na AKH klinici sa kojim radi u timu.

Cukerman je veliki prijatelj UKC-a Srpske i počasni član Udruženja kardiologa Republike Srpske, hirurg koji je sa svojim timom već radio transplantacije srca kod pacijenata iz Republike Srpske. Nosilac je Ordena časti sa zlatnim zracima predsjednika Republike Srpske.