Studentu medicine nedostaje 10.000 evra za operaciju, treba pomoć

Humanitarna organizacija “For Life” koja djeluje u BiH, ali i austrijskom Lincu, gdje su je osnovali mladi i studenti iz BiH, krajem marta je organizovala akciju u kojoj su prikupljali preostalih 4.000 evra za operaciju studenta pete godine medicine Amira Badnjevića.

Naime, ovaj mladić je tada trebao na komplikovan operativni zahvat na kliniku u Marseju u Francuskoj. Vrlo rijedak oblik tumora u predjelu abdomena, prema nalazima urađenim u Francuskoj, uzrokovala je “izloženost bojnim otrovima u djetinjstvu”. Ratni period u BiH Amir je dočekao kao šestogodišnjak i proveo ga je na području Cazina i Bosanske Krupe.

Ukupna cijena ove operacije bila je 50.000 evra, ali su najveći dio novca ranije prikupili porodica i prijatelji. Preostalih 4.000 evra prikupljeni su u potrebnom roku i 15. aprila ove godine Amir je operisan.

Osmosatna operacija u kojoj su ljekari uložili najveći napor da otklone tumor koji se stvara u predjelu abdomena bila je teška, ali je protekla bez nepredviđenih komplikacija. Ono što nije bilo ugodno iznenađenje jeste informacija da je nužna još jedna operacija, ali po riječima glavnog ljekara još jedan zahvat jeste radikalan, ali je i garancija da će nakon toga ovaj mladi čovjek moći nastaviti oporavak i normalan život.

Nova operacija zakazana je za 19. juni, a predračun za istu je 10.000 evra. Zbog toga je “For Life” pokrenuo novu akciju u koju pozivaju sve one koji žele učiniti dobro djelo i pomoći da jedan mladi život bude nastavljen bez bolesti.

Amir se trenutno oporavlja od prve operacije i prije polaska u Francusku 10. juna mora učiniti sve kako bi njegovo tijelo ojačalo i bilo spremno za novu operaciju.

Pomoć u prikupljanju sredstava ogromno je olakšanje i njemu i porodici i zbog toga se uključite, a to možete učiniti uplatama na račun:

Primalac: 4Life

IBAN primaoca – AT401860000010449825

BIC – VKBLAT2L

 

Tagovi: