Sara Davidović okitila se medaljom košarkaškog viceprvaka Republike Srpske

Košarkašica Sara Davidović iz Srpca kao član OKK „Feniks“ stigla je do srebrne medalje i titule kadetskog viceprvaka Republike Srpske na završnici Prvenstva Republike Srpske koje je održano u Banjaluci.

Na prvenstvu su još nastupili KK „Mladi Krajišnik“ iz Banjaluke, ŽKK „Leotar 03“ iz Trebinja i KK „Budućnost“ iz Bijeljine a košarkašice Feniksa okončale su takmičenje sa dvije pobjede i jednim porazom.

Ovim uspjehom banjalučke košarkašice su ostvarile plasman na završnicu Prvenstva BiH gdje će u polufinalu odmjeriti snage sa ŽKK „Konjic“ i ŽKK „Tomislav“.

Sara trenira košarku već šest godina a od 8. septembra nastupa sa dvojnom licencom za Igokeu i Feniks.

Ove sezone je sa Feniksom odigrala dosta utakmica u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj ligi na poziciji beka ili krilnog centra.

U septembru prošle godine je nastupila sa Feniksom u Vodicama gdje je u Ženskoj regionalnoj WABA ligi u uzrastu do 16 godina osvojila zlatnu medalju a u decembru je učestvovala i na drugom WABA U-16 turniru u Beogradu.

U martu ove godine je nastupila za Feniks i u jednoj od polufinalnih utakmica seniorske lige Republike Srpske.

Sara je i sa Igokeom nizala uspjehe jer je osvojila bronzanu medalju na finalnom turniru prve lige Republike Srpske u pionirskom uzrastu.

Ljubav prema košarci osjetila je još od ranog djetinjstva, ali pošto u Srpcu nema košarkaškog kluba, počela je trenirati u Igokei nakon čega se obrela i u Feniksu.

NJen talenat i rezultate je prepoznalo Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS koje joj je nedavno po drugi put dodijelilo stipendiju u trajanju od 12 mjeseci kao jednom od 45 najperspektivnijih mladih sportista u Republici Srpskoj. Sara se našla među svega pet mladih košarkaša i košarkašica kojima je dodijeljena ova stipendija.

Da je ova mlada Srpčanka talentovana i za druge sportove, svjedoči osvojeno prvo mjesto na regionalnom takmičenju u malom fudbalu za učenice srednjih škola koje je prošlog mjeseca održano u Srpcu, gdje je nastupila za ekipu CSŠ “Petar Kočić” Srbac. NJena ekipa stekla je pravo učešća i na republičkom takmičenju na kojem Sara nije mogla učestvovati zbog obaveza sa matičnim klubom.

Zbog ostvarenih rezultata Sara je osvojila treće mjesto u izboru najboljih mladih sportista opštine Srbac za 2017. godinu u uzrastu do 18 godina, piše Opština Srbac.