Slučajevi "Dragičević" i "Memić" danas pred zamjenikom direktora CIA

Tema današnjih sastanaka zamjenika direktora CIA Vona Bišopa sa najvišim zvaničnicima bezbjednosnih i obavještajnih agencija u BiH, između ostalog, biće i brojna neriješena ubistva u ovoj zemlji, saznaje Insajder.

Odlično obaviješteni izvori ovog portala otkrivaju da je Bišop kasno sinoć već razgovarao sa direktorom Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH Osmanom Mehmedagićem, dok bi sa ministrom bezbjednosti BiH Draganom Mektićem, prema riječima sagovornika, zamjenik direktora CIA danas trebalo da se sastane u dva navrata.
- Nakon što je juče poslijepodne imao zvanični sastanak sa članovima Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem, Bišop je sinoć otišao na večeru u jedan sarajevski restoran sa direktorom OBA Osmanom Mehmedagićem. Zamjenik direktora američke Centralne obavještajne agencije danas će održati čak dva sastanka s ministrom bezbjednosti BiH Draganom Mektićem, a jedna od planiranih tema je bezbjednosna situacija u BiH, s posebnim osvrtom na nerasvijetljene slučajeve ubistava Davida Dragičevića i Dženana Memića, koji su izazvali ogromnu pažnju javnosti daleko van granica BiH - otkrivaju izvori.
Osim toga, tema današnjih sastanaka zamjenika direktora CIA s najvišim funkcionerima obavještajno-bezbjednosnog sektora u BiH, prema tvrdnjama naših izvora, biće i suzbijanje terorističke prijetnje, odnosno uspostavljanje što tješnje saradnje CIA s nadležnim domaćim agencijama na kontroli migranata koji ulaze u BiH, odnosno provjeri da li se među njima kriju teroristi i bivši pripadnici ISIS-a.