Uhapšena četvorica muškaraca, plaćali falsifikovanim evrima u Derventi i Srpcu

Četiri lica i to J.S. (1993), I.DŽ. (1991), D.S. (1994) i D.B. (1985), državljani Republike Hrvatske, uhapšeni su u subotu zbog sumnje da su na području opština Srbac i Derventa počinili krivično djelo krivotvorenje novca.

Policijskoj stanici Srbac, u subotu oko podne, oštećeni je prijavio da su u prijepodnevnim časovima, na četiri lokacije u trgovinskim objektima na području opštine Srbac, četiri nepoznata muškarca, prilikom kupovine robe, plaćajući račun, stavili u promet krivotvorene novčanice u apoenima od po 50 evra.

- Postupajući po navedenoj prijavi i preduzimajući operativne i istražne mjere i radnje, utvrđeno je da su se lica kretala putničkim vozilom marke ,,Opel”, te je isto zaustavljeno i kontrolisano na području opštine Derventa, a u vozilu su se nalazila lica  J.S, I.DŽ, D.S. i D.B. - saopšteno je iz policije.

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo krivotvorenje novca, privedeni su i oduzet im je novac u raznim apoenima i valutama - evri, kune, konvertibilne marke - kao i različiti artikli kupljene robe.

Ovi muškarci se sumnjiče da su istog dana u jutarnjim časovima, na jednoj lokaciji na sajmištu u Derventi, plaćajući račun prilikom kupovine robe, stavili u promet krivotvorene novčanice od po 50 evra.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a uhapšeni su juče, nakon završene kriminalističe obrade, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predati Tužilaštvu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje.

Osumnjičene su identifikovali i uhvatili policijski službenici Policijske uprave Gradiška, u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Doboj.

Tagovi: