Završeno uređenje Omladinskog parka u Srpcu

Udruženje građana „C.E.Z.A.R.“ završilo je restauraciju Omladinskog parka na Bolničkom brdu u Srpcu, koji je nakon brojnih volonterskih akcija vraćen u prvobitno stanje.

Ponovno uređenje ovog parka bilo je neophodno, budući da je u više navrata od strane nepoznatih počinilaca dolazilo do oštećenja parkovskih sadržaja, zbog čega je nedavno postavljen i video nadzor.

“Projektom „Uređenje Omladinskog parka“, koji je finansijski podržala Asocijacija srednjoškolaca u BiH, zajedno sa Lokalnim timom Asocijacije iz Srpca započeli smo ponovno uređenje parka. Bilo je neophodno da se park iskrči, postavi nova kućica sa toboganom, kao i nova česma, promijene ljuljaške i vrtuljak, prefarbaju klupice i elementi teretane na otvorenom, te gotovo u potpunosti postavi nova ograda”, rekla je izvršni direktor Cezara, Tanja Šnjegota.

Uz podršku Asocijacije srednjoškolaca, u akcije uređenja parka uključilo se i nekoliko sponzora sa područja naše opštine: KP „Vodovod“, d.o.o. „Tat-kom“, „D-invest“, „Atom kompani“, kafe bar „Imperio“, ztr „Elips“, apoteke Anafarm, restoran Monumental, te d.o.o. „NB eko“, koji su osim uređenja Omladinskog parka, podržali i uređenje gradskog parka, kažu u Opštini.

“Apelujemo na sve korisnike Omladinskog parka da čuvaju parkovski sadržaj, kako ne bi opet dolazilo do oštećenja, te kako bi djeca, ali i mladi i svi ostali sugrađani imali ponovo mjesto za druženje, igru i rekreaciju”, kaže Šnjegota.

Tagovi: