Voz prepolovio šleper s luksuznim automobilima, lansirao Audi u vazduh (VIDEO)

Nesreće u kojima učestvuju vozovi su najstrašnija vrsta sudara zbog velike mase vozova i njihove nemogućnosti da se zaustave na vrijeme. Voz "Brightline" u Lantani, na Floridi, sudario se s kamionom zaglavljenim na šinama, koji je prevozio luksuzne automobile, takvom silinom da su neka vozila odletjela u vazduh.

Srećom, nije bilo povrijeđenih, iako je materijalna šteta veoma visoka.

Saobraćajna nezgoda se dogodila prošlog mjeseca u Lantani. Kamion koji je prevozio nekoliko premijum automobila i terenskih vozila zaglavio se na izdignutom pružnom prelazu, zbog dužine prikolice.

Posmatrači, uključujući korisnika YouTubea, Ekonomana, snimali su kako se voz približavala velikom brzinom, a iako je pruga na tom dijelu prava i pregledna, kao što je slučaj sa sličnim incidentima, masivna kompozicija nije imala dovoljno vremena da se zaustavi.

Voz je udario u prikolicu velikom snagom, lansiravši Audi S5 kabriolet i razne dijelove drugih automobila u vazduh, a nanio je štetu i drugim vozilima na kamionu, uključujući skupocjeni Range Rover Velar SV Autobiography.

Na snimku takođe možemo vidjeti Porsche Cayenne i BMW X5 koji su za dlaku izbjegli sudar i nekim čudom nisu završili na asfaltu, već su ostali na prikolici.

U sudaru je oštećena i lokomotiva koja je prošla s polomljenim vjetrobranskim staklima i deformisanim odbojnikom.

Sudari vozova "Brightline" i drumskih vozila česta su pojava na Floridi, uprkos tome što su prelazi obilježeni.

Prije nekoliko mjeseci objavljen je snimak na kome se vidi kako voz udara u staru Hondu Civic koja je bila zaustavljena na šinama, dok je vozač teško povrijeđen i hitno prebačen u bolnicu.

nezavisne.com

Tagovi: