Višković: Otvoreni smo za nove investicije

Premijer Republike Srpske Radovan Višković istakao je danas u Novom Sadu da je Vlada Srpske otvorena za nove investicije, te da je spremna da kreira i posebne uslove za privrednike koji bi otvarali pogone u industrijskim zonama u Podrinju, od Bijeljine do Bratunca.

"Inicijativa, koju je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pokrenuo još prije izbijanja pandemije virusa korona, podrazumijeva da se u zonama uz Drinu, od Bijeljine do Bratunca, otvore poslovne zone sa posebnim pogodnostima, kako bi se obezbjedio posao za ljude sa obe strane rijeke", rekao je Višković u obraćanju brojnim privrednicima koji su prisustvovali okruglom stolu posvećenom unapređenju privrednih odnosa Vojvodine i Republike Srpske.

Govoreći o ekonomskim odnosima sa Srbijom, predsjednik Vlade podsjetio je da je Srbija najvažniji spoljnotrgovinski partner, ali i najveći investitor u Republiku Srpsku, sa plasiranim investicijama od oko milijarde KM, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade Srpske.

On je napomenuo da i ovogodišnji podaci ukazuju na pozitivne trendove u ekonomskoj razmjeni Republike Srpske i Srbije.

Tokom ovog skupa, na kojem je učestvovao i predsjednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović, navedeno je da će se planu za izgradnju poslovnih zona u Podrinju uključiti i Vlada Vojvodine.

Tagovi: