Višemilionska šteta na objektima nakon požara u drvoprerađivačkom preduzeću

Na objektima sokolačkog drvoprerađivačkog preduzeća "Stolarija Podromanija" popodne je izbio požar koji je stavljen pod kontrolu, a u gašenju je učestvovalo 19 vatrogasaca i oko 100 radnika i mještana, rečeno je Srni u Vatrogasnom odjeljenju Sokolac.

Vatrogasno odjeljenje je dojavu o izbijanju požara primilo u 14.49 časova, te je pozvalo u pomoć vatrogasce iz Rogatice, sa Pala i iz Istočnog Novog Sarajeva.

U gašenju požara je bilo angažovano osam vatrogasnih cisterni, vatra je stavljena pod kontrolu kasno popodne, ali se i dalje u pojedinim momentima pojavljuje žarište.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica izjavio je Srni da je požar prouzrokovao višemilionsku štetu ovom preduzeću.

On je naveo da su izgorjeli kotlovnica, objekat u kojem se nalazi savremena brenta, dio upravne zgrade, pogon za proizvodnju peleta i sušare.

- Preduzeće zapošljava veliki broj radnika i apelujem da nadležna ministarstva i Vlada Republike Srpske pomognu ovom privrednom društvu, čiji vlasnik neće moći sam da nadoknadi nastalu štetu - izjavio je Bjelica.

On kaže da će opština Sokolac pomoći u otklanjanju posljedica požara u skladu sa svojim mogućnostima, ali da to neće biti dovoljno.

Bjelica je naveo da je obišao objekte preduzeća "Stolarija Podromanija" koje je zahvatio požar, te da se uvjerio da je vatra stavljena pod kontrolu i da su spašeni dio u kome se obavlja finalna proizvodnja i solarni paneli na objektu.

"Stolarija Podromanija" je preduzeće koje ima dugu tradiciju u proizvodnji i ugradnji spoljnih i unutrašnjih vrata i prozora, u modernim pogonima i na mašinama vodećih svjetskih brendova.

Na manifestaciji "Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske" 2013. "Stolarija Podromanija" izabrana je za najuspješnije preduzeće u kategoriji malih privrednih društava. Preduzeće je osnovano 1990.godine.

mondo.ba