Vico Zeljković kandidat za predsjednika FS BiH

Aktuelni predsjednik Borca Vico Zeljković ostaće prvi čovjek banjalučkog kluba do septembra kada će se povući sa mjesta predsjednika crveno-plavih, potvrđeno je na Skupštini kluba sa Gradskog stadiona, nakon koje je takođe potvrđeno da će Zeljković biti kandidat za predsjednika Fudbalskog saveza BiH.

"Razgovaralo se o mom odlasku iz kluba s obzirom na funkciju u Fudbalskom savezu Republike Srpske, gdje ću ići na obnovu mandata. Slijede izbori u FS BiH u decembru, gdje bi mjesto predsjednika Saveza trebalo da pripadne FS RS po rotaciji i siguran sam da ću ja biti predložen. To onemogućuje paralelno obavljanje funkcije predsjednika Borca. Razgovarali smo već danima, sedmicama, bilo je opcija i da se danas povučem, ali u dogovoru sa upravom i skupštinom kluba, navijačima i simpatizerima, danas nisam podnio ostavku, a u septembru ću na izbornoj skupštini predati mandat nekom budućem predsjedniku Borca", rekao je Zeljković.

Zeljković je poslije sjednice skupštine potvrdio da su crveno-plavi dobili licencu za Premijer ligu BIH i licencu za evropska takmičenja, prvi put u prvostepenom postupku.

"Borac je prvi put u istoriji dobio licencu za Premijer ligu BiH i licencu za evropska takmičenja u prvostepenom postupku.Usvojen je finansijski izvještaj, ova uprava vratila je višemilionske dugove. Vratili smo 5.8 miliona KM i klub sada trenutno ima obaveze od 200.000 KM prema dobavljačima sa kojima imamo postignute dogovore i reprograme. Vratili smo 5,6 miliona KM poreskog duga i on sada iznosi 7.6 miliona KM, a bio je više od 13 miliona KM", rekao je Zeljković.

Podsjetimo, Zeljković je funkciju predsjednika Borca preuzeo u junu 2018. godine kada je naslijedio dotadašnjeg prvog čovjeka kluba Branka Kovačevića, dok je mjesto prvog čovjeka FS RS preuzeo u januaru ove godine od smijenjenog predsjednika Mile Kovačevića poslije mnogo peripetija i pravnih nadmudrivanja.

Zeljković se osvrnuo i na aktuelnu sezonu koja je prekinuta i koja bi, kako je istakao, definitivno trebala biti okončana u naredna dva, tri dana.

"Očekujemo narednih dana, nažalost, okončanje sezone u Premijer lige BIH. FS BIH danas je ponovo dobio odgovor Ministarstva zdravlja RS da je stav ostao nepromijenjen po pitanju odigravanja utakmica do 1. jula. Danas sam se čuo i sa g. Begićem i očekujem da u naredna 2,3 dana zasjeda Izvršni odbor FSBIH id a ovu sezonu završi tim putem. Bilo ej dosta spekulacija a negativna strelica je bila nepravedno umjerena prema Borcu. Interesi pojedinih ljudi ne mogu biti važniji od zakona i prilika u kojima se nalazimo", rekao je Zeljković i istakao da je Borac svoje mjesto u Evropi izborio na zelenom terenu i da zasluženo zauzima četvrto mjesto na tabeli.

(Mondo.ba)