Veliki brat pazi šta pričaju članovi SDS-a

Srpska demokratska stranka je na sjednici Predsjedništva, koja je prije dva dana održana u Banjoj Luci, donijela nekoliko zaključaka među kojima je i onaj u kojem se članstvu između redova poručuje da paze šta i kako pričaju u medijima.

Predsjedništvo SDS-a, kako se navodi u zaključku, posebno ističe značaj i uticaj medija, kao i oglašavanja putem interneta i društvenih mreža na javnost i biračko tijelo u Republici Srpskoj.

„Za sve učesnike i subjekte u tim aktivnostima posebno se naglašava i ističe obaveza poštovanja odredbi Statuta SDS-a i pravilnika iz ove oblasti, sa ciljem jačanja odgovornosti svakog člana stranke u pogledu iznošenja stavova i političkog djelovanja zasnovanog isključivo na bazi utvrđenih programskih ciljeba i zadataka SDS-a“, navodi se u ovom zaključku.

Na ovaj način se članovima SDS-a, kako kaže naš sagovornik iz vrha stranke, poručuje da paze šta pričaju, zbog čega se oglašavaju i kako govore o samoj stranci.

„Na ovaj način je u SDS uveden Veliki brat. Zanimljivo je da se ovaj zaključak odnosi na članove stranke, ali ne i na funkcionere koji su najodgovorniji i po dubini i po visini i po širini. Kao da vrh stranke želi da zaustavi bilo kakvu kritičku misao u partiji“, kaže naš sagovornik.

U zaključcima se navodi i to da je potrebno kontinuirano pratiti i nadzirati procese konsolidacije SDS-ovih odbora u Banjoj Luci, Prijedoru, Trebinju, Zvronirku, Brčkom, Palama, Nevesinju, Šekovićima, Jezeru, Kneževu i Mrkonjić Gradu. Tamo gdje konsolidacija još nije počela, navodi se u zaključcima, treba u što kraćem roku utvrditi obim i vrstu mjere, nosioce aktivnosti i rokove konsolidacije.

Nakon održanih ponovljenih izbora u Doboju 21. februara Predsjedništvo SDS-a zahtijeva od nadležnih institucija da se utvrdi odgovornost svih aktera koji su bili uključeni u, kako se navodi, evidentnu izbornu krađu i falsifikovanje izborne volje građana 15. novembra prošle godine.

„Enormni pad glasova kandidata za gradonačelnika i pojedinih kandidata sa liste za odbornike vladajuće stranke u Doboju ukazuje da je dalje provođenje objektivnih izbora sa sadašnjim Izbornim zakonom BiH nemoguće. SDS će putem svojih poslanika u PS BiH insistirati na hitnim izmjenama zakona“, stoji u posljednjem zaključku Predsjedništva SDS-a.

G. Dakić

Tagovi: