Novi simptomi: Većina ih ignoriše, najviše oni koji su alergični

Na listi simptoma Centra za kontrolu i prevenciju bolesti našla su tri nova koja se dodaju na postojeću listu u slučaju infekcije kovidom-19.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti ističe da su takozvani simptomi alergije - zapušen nos ili konstantno curenje nosa, mučnina i dijareja tri nova simptoma korone virusa.

Do sada simptomatika kovida-19 bila je u vezi sam povišenom temperaturom, infekcijom pluća, kratkim dahom, otežanim disanjem, bolom u mišićima, glavoboljom, ali i gubitkom čula ukusa i mirisa sa bolovima u grlu.

Razvijanje simptoma i klinička slika oboljelih zavisi od prethodnog zdravstvenog stanja pacijenta. Hronični bolesnici, naročito oni koji imaju srčane probleme, dijabetes ili probleme sa plućima su rizičniji nego ostali.

POSTOJE SAMO DVIJE MOGUĆNOSTI! Oglasio se i Predrag Kon!

Kon kaže da je za trenutnu epidemiološku situaciju odgovoran prije svega virus, koji je pokazao da mu ne možemo ništa, ali i lica koja su omogućila više od 5.000 ljudi na fudbalskom stadionu, kao i održavanje maturskih večeri.

Poručio je da moraju da se poštuju mjere, ali dodaje da ne podržava potpuno zatvaranje, jer bismo u tom slučaju, kaže, imali ovakvu situaciju više godina.

"Moramo da dođemo ili do imuniteta, ili da se vakcinišemo", naveo je Kon, ističući da je ovo "biranje godišnje sezone" kada se može doći do zaražavanja.

Ako smo sve vrijeme zatvoreni, na kraju ćemo prestati da živimo, rekao je Kon navodeći da će prva žrtva biti zdravstveni sistem.

Tagovi: