Uhapšen osumnjičeni za krađe u crkvama u Srpcu i Karajzovcima

Rasvijetljena krivična djela ,,Teške krađe“ na štetu Srpske pravoslavne crkve, potvrđeno je za "Micro mrežu" iz PU Gradiška.

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, identifikovali su i lišili slobode lice Z.T. iz Srpca, za koje postoji sumnja da je počinilo krivično djelo,,Teška krađa“.

Naime, lice se sumnjiči da je u toku noći 05/06.11.2020. godine u Srpcu, upotrebom podesnog alata i fizičke snage izvršilo provalu na ulazna vrata vjerskog objekta, ušlo u unutrašnjost, te iz objekta otuđilo novac u raznim apoenima u iznosu od oko 30,00 KM.

Takođe, lice se sumnjiči, da je u toku noći 10/11.11.2020. godine u mjestu Donji Karajzovci, grad Gradiška, na isti način izvršilo provalu na ulazna vrata vjerskog objekta, te iz objekta otuđilo novac u raznim apoenima u iznosu od oko 1.000 KM, čime je pričinilo materijalnu štetu, a sebi pribavilo protivpravnu imovinsku korist.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se lice ispita na navedene okolnosti, te da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta dostavi izvještaj o počinjenim krivičnin djelima.

Tagovi: