Udruženje "Izvor" sutra počinje sa radom

U Udruženju roditelja i djece sa posebnim potrebama ,,Izvor“ Srbac juče je održan sastanak kojem je prisustvovala i doktorica Tamara Nikičević, epidemilolog u hiijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Srbac.

Na sastanku je odlučeno da Izvor sutra, 3.juna, počne sa radom uz poštovanje mjera koje nalaže epidemiološka situacija prouzrikovana virusom korona. Pauza u radu je trajala od 10. marta, prenosi Radio Srbac.

Po riječima predsjednice Udruženja Mire Tatić, tokom ove sedmice djeca će moći da koriste usluge logopeda, defektologa i psihologa, a od sljedeće sedmice trebalo bi da se krene sa fizikalnim terapijama i ostalim aktivnostima.

- Roditelji su bili saglasni da se počne sa radom, a presudno je bilo mišljenje doktorice Nikičević koje je utvrdila da posjedujemo adekvatan prostor i dala preporuku da se terapije i usluge pružeju u što manjim grupama. Nama to neće biti problem, jer su djeca i ranije dolazila kod stručnih lica u unaprijed zakazanom terminu. Izvršili smo detaljno čišćenje i dezinfekciju, tako da smo spremnicda počnemo sa radom - kaže Mira Tatić.

Izvor broji 51 korisnika, od kojih je 35 redovnih članova.

Tagovi: