Lovcu iz Ukrine prekipilo: U subotu se spaljujem u Banjaluci

Zoran Maljurić (56) iz Ukrine prijeti da će se u subotu politi benzinom i zapaliti u banjalučkom parku „Mladen Stojanović“ ukoliko mu ne bude dozvoljeno da se slobodno bavi svojom velikom strasti – lovom.

Maljurić, koji je više od 20 godina član Lovačkog udruženja „Fazan“ iz Čelinca, za Insajder tvrdi da uprkos tome što, kako kaže, nijednom nije napravio bilo kakav prekršaj posljednih sedam godina ima „grdnih problema“ sa predsjednikom lovačke sekcije iz Ukrine, izvjesnim Sinišom Vasićem.
- Taj čovjek mi od 2012. godine stalno pravi razne smicalice i sprečava me da se bavim lovom iako uredno plaćam članarinu i nikad nisam uhvaćen u krivolovu ili nekoj drugoj nezakonitoj radnji. Razlog zbog kojeg mi Vasić to radi jedino vidim u tome što sam prije sedam godina, na izborima u lovačkom udruženju, odbio da ga poslušam i glasam protiv mojih prijatelja. Od tada Vasić stalno pokušava da mi zagorča život, prijavljuje me lovočuvarima iako imam sve potrebne dozvole i potvrde. To ide čak dotle da me prijavljuje kad krenem u šumu da berem gljive – tvrdi Maljurić.


Iako se, kako kaže, na samovolju i klasični mobing navedenog predsjednika lovačke sekcije iz Ukrine pokušao žaliti na brojne adrese, pomoć, tvrdi, nije dobio.


- Ne preostaje mi ništa drugo već da u subotu dođem u Banjaluku i da se spalim u parku „Mladen Stojanović“. Ovakvo maltretiranje neću više da trpim. Nadam se da u ovoj državi postoji neko ko će samovolji jednog čovjeka konačno stati u kraj – poručuje Maljurić.
Komentar druge strane pokušali smo dobiti preko Lovačkog udruženja „Fazan“ iz Čelinca, ali se tamo niko nije javljao na naše telefonske pozive.

Tagovi: