U Srpskoj 84 nova slučaja zaraze, četvoro umrlih

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 292 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 84 osoba u Republici Srpskoj.

Prema mjestu prebivališta, 16 osoba je iz Pala, 15 iz Banjaluke, osam iz Bijeljine, devet iz Trebinja, šest iz Ribnika, četiri iz Kozarske Dubice, po tri iz Bratunca, Gradiške, Prijedora i Sokoca, po dvije iz Ljubinja, Foče i Srebrenice i po jedna iz Zvornika, Istočnog Novog Sarajeva, Laktaša, Mrkonjić Grada, Ugljevika, Čelinca, Šekovića i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su četiri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o dvije žene starije životne dobi iz Sokoca i Modriče i dva muškarca srednje životne dobi iz Broda i Zvornika.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 5.429 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 191 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 3.009 osoba, testirano je ukupno 53.526 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 257, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 69, a u opštim bolnicama 188.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.755 osoba, a nadzor je završen kod 45.771 osoba.

Tagovi: