U Srpcu sve manje stanovništva, a sve više korupcije

U opštini Srbac, od izbora 2016. godine sve je manje transparentnosti, a sve više nepotizma, korupcije i sukoba interesa, koji “suše” budžet ove male opštine na sjeveru Bosne i Hercegovine.

Ovaj gradić spasila je korona da ne ostane potpuno pust, jer su zaustavljene emigracije. Takvom stanju je najviše doprinijela trenutna politika vladajućeg SNSD-a, čiji funkcioneri na području opštine sisaju budžet netransparentnim i nezakonitim aktivnostima.

Jedan od primjera sukoba interesa jeste preduzeće “Gradprom d.o.o.” Srbac, čiji je vlasnik Vaskrsija Kresojević, otac načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno komunalne djelatnosti Daria Kresojevića. Mlađi Kresojević je pored očevog broja telefona upisao i svoj na zvanični kontakt firme Gradprom.

Upravo je Dario Kresojević ispred svog Odjenja potpisao ugovor sa očevom firmom “Gradprom d.o.o.” o sanaciji gradskih tribina na Sportskom terenu JU CSŠ „Petar Kočić” Srbac, čija je cijena 100.584,09 KM sa PDV-om.

Ipak, Kresojevići itekako vode brigu o tome da ovaj sukob interesa na neki način sakriju, pa angažuju druge firme da izvode radove u Srpcu, dok oni u iste te firme zapošljavaju svoje radnike, uzimaju procenat ili zauzvrat dobijaju tendere u drugim gradovima odakle dolaze te firme. 

O kojim firmama je riječ i u kojim gradovima rade pročitajte na portalu MICRO MREŽA.