U Srpcu organizovan izbor najuspješnijih sportista, klubova i sportskih radnika za 2019. godinu

Stručni žiri Organizacionog odbora tradicionalne manifestacije za izbor sportiste godine, proglasio je karatistu Gorana Vasića za najuspješnijeg srbačkog sportistu u prošloj godini. On je na Svjetskom fudokan šampionatu u njemačkom gradu Sindefilgenu u novembru prošle godine zabilježio tri pobjede i jedan poraz i osvojio bronzanu medalju među 2.500 takmičara iz 30 zemalja svijeta.

Raduje me što sam pri kraju sportske karijere dobio pehar i diplomu za najboljeg sportistu u svojoj opštini. Karateom se bavim od 1984. godine, imao sam dosta zapaženih rezultata pa svoje iskustvo sada prenosim na mlađe sportiste kao trener Karate kluba „Kima“ u susjednoj opštini Derventa -  rekao je Vasić.
Drugo mjesto pripalo je državnom prvaku u standardnim plesovima Svetislavu Savanoviću, a treće fudbaleru Aleksandru Glišiću koji brani boje jermenskog kluba Alaškert.

Za najuspješniji klub proglašen je Šahovski klub Srbac koji je trostruki osvajač Kupa Republike Srpske.

U omladinskoj kategoriji, prvo mjesto pripalo je karatistkinji Aleksandri Gavranović, drugo Ani Budimčić za uspjehe u aeromodelarstvu, a tрeće Sari Davidović, članici Košarkaškog kluba „Feniks“ iz Banjaluke, prenosi Radio-Srbac.

Uručeno je sedam priznanja trenerima,klubovima i zaslužnim sportskim radnicima.

Priznanja su prvo uručena trenerima omladinske škole fudbala FK „Sloga“, Slaviši Vujiću i Branimiru Dabiću koji su nagrađeni sa rad sa talentima u ovoj školi čije pohađanje je besplatno za svu zainteresovanu djecu.

Uručeno je i priznanje Vladimiru Kuvalji, direktoru biciklističke trke „Beograd-Banja Luka“, u znak zahvalnosti što je Srbac prošle godine uvršten na mapu jedne od najpoznatijih biciklističkih manifestacija u regionu.

Priznanje za afirmaciju Srpca u svijetu i ostvarene rezultate u fudbalu dobio je Stojan Čekić, porijeklom iz Lepenice, koji nastupa za holandskog niželigaša Alphense Boys, koji se takmiči u petom rangu takmičenja u ovoj zemlji.

Na manifestaciji je uručeno priznanje i treneru Zoranu Vraniću za doprinos razvoju sporta na području opštine Srbac.

Žiri je odlučio da posebnim priznanjem nagradi i Milana Krejića iz Srpca za istrajnost u bavljenju sportom.

Na kraju, priznanje je dobio i Rukometni klub Srbac za izboren povratak u Prvu ligu Republike Srpske.

Organizator manifestacije po 17. put bio je Radio-Srbac, a nagrade najuspješnijim sportistima su uručili načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević ,predsjednik Organizacionog odbora i predsjednik Skupštine opštine Srbac Srbac Mirko Stojić, predsjednik Stručnog žirija potpredsjednik Skupštine opštine Srbac Miloš Budić, član Organizacionog odbora Branko Grahovac i direktorica Radio-Srpca Ljiljana Koščica.

 

Tagovi: