U neredima u Beogradu povrijeđeno 20 ljudi FOTO

Policija je oko dva časa poslije ponoći rastjerala demonstrante ispred Skupštine Srbije u Beogradu i okolnog prostora, čime su okončani neredi u kojim je povrijeđeno 20 ljudi, među kojim ima policajaca, a napadnuta su i dva kamermana Tanjuga.

Trinaest policajaca i sedam civila povrijeđeno je tokom sinoćnjih nereda koji su izbili tokom protesta zbog uvođenja policijskog časa u Beogradu, javlja RTS i ističe da su svi povređeni prevezeni na VMA.

Demonstranti su rastjerani prvo suzavcem, a potom konjičkom policijom.

Tokom protesta, koji je počeo sinoć nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio nove mjere protiv virusa korona, došlo je do sukoba policije i demonstranata.

Demonstranti su pokušavali da probiju kordon policije, a na bacanje suzavca odgovarali su bakljama.

Mitar Mitrović/RAS SRBIJA

"Više policajaca povrijeđeno je u neredima ispred Skupštine Srbije u Beogradu", izjavio je direktor Policije Srbije Vladimir Rebić.

Rebić je sinoć za RTS izjavio da su mu te informacije javljene sa terena, te nije mogao reći u kakvom su stanju povrijeđeni policajci i da li je riječ o lakšim ili težim povredama.

Ispred Crkve Svetog Marka zapaljena su tri policijska vozila i kombi, a policija je rastjerala demonstrante u Pionirskom parku, koji se nalazi preko puta Skupštine Srbije.

Jelena Glušac/Al Jazeera

Pojedini mediji javili su da ima povrijeđenih i demonstranata, dok je Tanjug javio da su napadnuta dva njegova kamermana.

Iako je većina demonstranata mirno učestvovala u protestima bez incidenata, sve je eskaliralo kada je razularena masa u nekoliko navrata pokušavala da nasilno uđe u Skupštinu, u čemu su u jednom trenutku i uspjeli, ali ih je policija izbacila.

Protest je počeo sinoć, nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio nove mjere i policijski čas zbog širenja virusa korona.

Tagovi: