U klaonici u Poveliču počela gradnja prečistača vode vrijednosti dva miliona maraka

Danas smo dobili vijest iz Klaonice peradi „Perutnina Ptuj“ Srbac koja će obradovati ne samo 250 zaposlenih u ovoj firmi već i mještane koji su nastanjeni u blizini objekta,koji su godinama bili izloženi širenju neprijatnog mirisa.

Kako nam je rekao novi rukovodilac proizvodnje Nikola Kostić, u ponedjeljak su krenuli građevinski radovi na izgradnji novog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na što se čekalo skoro 10 godina.

Za izvođača radova, na javnom tenderu, odabrana je laktaška firma „Elim“ koja se obavezala da poslove završi do kraja jula ove godine, a za nabavku opreme odabrana je jedna firma iz Poljske, piše Radio Srbac.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 2 miliona maraka,a kada sve bude završeno kapacitet klanja biće povećan sa 5.000 na 6.000 tovnih pilića po satu.

Klaonica peradi u Poveliču je počela sa radom 1985. godine pod imenom „Živinoprodukt“, 2004. godine prelazi u vlasništvo „Agrounije“, a 2006. klaonicu kupuje slovenačka kompanija „Perutnina Ptuj“.

Prije dvije godine većinski vlasnik kapitala postaje jedna ruska, a od prošle godine jedna kompanija iz Ukrajine.

Tovni pilići se obezbjeđuju iz četiri vlastite farme u Kladarima kapaciteta po 30.000 pilića u turnusu i 120 kooperantskih farmi sa područja naše opštine i šire.

Tagovi: