Trivić, Crnadak, Marković i Vuković novi potpredsjednici PDP-a

Jelena Trivić, Igor Crnadak, Slaviša Marković i Nenad Vuković izabrani su za nove potpredsjednike Partije demokratskog progresa na dašanjoj sjednici Glavnog odbora ove stranke.

Vuković će obavljati i funkciju zamjenika predsjednika PDP-a, dok će ostali članovi Predsjedništva biti birani na narednoj sjednici Glavnog odbora.

Milko Grmuša ponovo je izabran za generalnog sekretara PDP-a.

Pored potpredsjednika i generalnog sekretara izabrani su i članovi Predsjedništva Milan Švraka, Diana Čekić, Draško Stanivuković, Perica Bundalo, Ljubiša Krunić, Milan Đukić, Milanko Mihajilica, Slobodan Vasiljević, Milenko Ristić, Siniša Golić, Rato Rajak i Dragana Čojić.

Glavni odbor PDP-a je na današnjem zasjedanju odbacio svaku inicijativu i SDA i bilo koje druge stranke iz FBiH kojom se ustavno uređenje zemlje dovodi u pitanje.

Glavni odbor PDP-a smatra da je održavanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi se raspravljalo o stranačkom dokumentu SDA potpuno nepotrebno.

- Narodna skupština Republike Srpske, kao njena najznačajnija institucija i predstavnik suverene volje njenih građana, nije i nikad ne smije postati forum na kojem se raspravlja o internim političkim aktima bilo koje političke stranke, jer se tako daje ničim zaslužena važnost tim političkim strankama, a smanjuje se važnost Narodne skupštine - istakao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

G. Dakić

Tagovi: