Tri bračna savjeta koja nikako ne smijete poslušati

Onog trenutka kad kažete sudbonosno "da" svom partneru znajte da niste osigurali sreću do kraja života. Brak zahtjeva puno truda i ulaganja.

Ponekad napori koje ulažemo funkcionišu, ponekad ne, a u trenucima kada nije sve idealno vrlo često dobijemo gomilu savjeta i predloga kako je moguće popraviti stvari.

Iako su ti savjeti obično dobronamerni, neke je ipak bolje zanemariti. U nastavku donosimo tri savjeta za "srećan" brak koja nikada ne ni trebalo da poslušate, piše Zadovoljna.hr.

1. U redu je ako nema seksa

Nedjelja ili dvije, pa i mjesec dana bez seksa, naravno, ne moraju da znače da postoje problemi u vašem braku. Međutim, seks je bitan dio bračnog života i ako izostaje duže vrijeme, to nije u redu i vjerovatno znači da neki problem ipak postoji.

Ako vaš seksualni život više ne postoji vrijeme je za razgovor sa suprugom kako biste zajedno došli do odgovara na pitanje što se događa i kako biste riješili problem. U suprotnom, on može postati sve ozbiljniji, a posljedica može biti i emocionalno udaljavanje.

2. Učinite svaki zajednički trenutak posebnim

Drugim riječima, kad god ste zajedno napravite nešto posebno, organizujte večeru uz svijeće, isplanirajte bijeg za vikend... Pitanje je - da li zaista želite da stalno budete  pod pritiskom da morate da uradite nešto čarobno i za pamćenje svaki put kad ste zajedno? Iako mini bijeg ponekad može biti super, i svakodnevne, potpuno obične aktivnosti nisu loše. "Bacite" se na čišćenje kuće ili zajedno prošetajte psa.

3. Roditeljstvo će riješiti sve probleme

Ovaj savjet ljudi često daju kada u nečijem braku krene loš period, međutim, ovo je jedan od savjeta koje nikako ne smijete poslušati. Ako vaš suprug i vi prolazite kroz loše razdoblje, puno se svađate, udaljili ste se... dijete će možda riješiti vaše probleme - ali za vrlo kratko vrijeme, a kada se početno uzbuđenje završi, vratiće se svi problemi koji su vas morili prije bebe, kao i neki novi jer roditeljstvo je takođe stresno i ponekad je samo ono dovoljno da se odnos naruši. Dakle, prije nego se "bacite" na pravljenje djece, popravite svoj odnos. 

Tagovi: