Tata iznenada umro, mama se hrabro bori za djecu: Pomozimo petočlanoj porodici da dobije “svoj kutak”

Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” pokrenula je akciju prikupljanja pomoći za izgradnju kuće Dragani Elez (30), majci petoro mališana, koji žive kod Gacka.

Otac mališana je iznenada preminuo prošle godine, a Dragana se hrabro drži i bori za svoju djecu. Porodica Elez ne živi u svom domu. Žive na spratu jedne loše opremljene kuće.

“Voljela bih da se završi kuća do kraja, da djeca imaju dovoljno prostora za spavanje, igru i učenje”, rekla je skromna majka Dragana, koja nijednim svojim gestom ili riječju ne želi pokazati da je porodica u lošoj situaciji.

Djeca su se mnogo obradovala i veselo su se igrala. Iako su tek na početku školovanja ili u vrtiću, pokazuju veliki potencijal da će biti odlični đaci, saopšteno iz Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe”.

Uz podršku lokalne zajednice, Crkve, termoelektrane i velikog broja dobrih ljudi izgradnja nove kuće je započeta. Međutim, da bi se porodica uselila u kuću, neophodno je još oko 30.000 KM.

Kako pomoći

Pozivom na broj 17763 donirate 2 KM ili uplatom sredstava na račun 56201281300241-58 (NLB banka) pomažete da ovu porodicu uselimo u novi dom!

Humanitarna organizacija ”Srbi za Srbe”

Apel za pomoć porodici Elez iz Gacka uputio je i Vladislav Vučanović, sveštenik u parohiji Palančište kod Prijedora i vjeroučitelj u Osnovnoj školi Petar Kočić u Prijedoru.

“Braćo i sestre, razmišljam, ako stvarno hoćemo da pomognemo ovoj porodici u kojoj je mlada supruga ostala bez muža, a petoro lijepe djece ostali bez oca u najranijem svom djetinjstvu, onda moramo biti konkretni i uložiti malo veću žrtvu. Predlažem, naravno nikoga ne mogu da prinudim niti je to moj način života, nego samo predlažem i savjetujem, da za svakog člana ove porodice damo po dvije marke, pozivajući 6 puta humanitarni broj 17763 što bi ukupno bilo po 12. maraka priloga svakoga od nas za ovu lijepu i napaćenu porodicu. Ako bi se svako ko je moj prijatelj na fejsbuku odazvao na ovaj moj poziv, mi bi sakupili skoro 60. hiljada maraka čime bi ova porodica bila zbrinuta. Učinimo nešto dobro za dobro svoje duše i svoga spasenja! Unaprijed zahvalan”,  navodi sveštenik Vučanović u svojoj objavi.

Tagovi: