Sutra sjednica NSRS: Da li će poslanici "protjerati" Agenciju za lijekove BiH iz Srpske

Narodna skupština Republike Srpske održaće sutra posebnu sjednicu o stanju u isporuci kiseonika javnim zdravstvenim ustanovama u Srpskoj.

 

Odlučeno je ovo danas na Кolegijumu NSRS, a na predloženom dnevnom redu naći će se informacija o problemima isporuke kiseonika odgovarajuće kvalitete i koncentracije propisane za lijek Javnim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj za vrijeme vanredne situacije izazvane virusom korona, kao i Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske, po hitnom postupku.

Sjednica počinje u 12 časova, a uvodno izlaganje podnijeće ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske Alen Šeranić.

Podsjećamo, srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD Milorad Dodik nedavno je najavio da će Srpska uskoro imati svoj zakon kojim će regulisati snabdijevanje bolnica, te da će to značiti “protjerivanje” Agencije za lijekove BiH iz RS.

Mi ćemo za 2-3 dana predložiti leks specijalis Narodnoj skupštini koja će to usvojiti i regulisati pitanje snabdijevanja bolnica na način kako smo danas razgovarali i postigli opštu saglasnost. Suština tog zakona jeste da će biti proglašeno nevažećim djelovanje Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH na prostoru Republike Srpske i uspostavljen novi sistem – rekao je Dodik. srpskainfo