Stručno - obrazovni skup iz oblasti poljoprivrede danas u Kukuljama

Poljoprivredni institut Republike Srpske u saradnji sa resornim ministarstvom danas će u Srpcu organizovati četvrti stručno-edukativni skup "Transfer novih znanja i tehnologija iz oblasti poljoprivrede".

Tokom ovog skupa, osim tri predavanja o primjeni savremenih tehnologija u poljoprivredi, biće održano izlaganje o podsticajnim mjerama i agrarnom budžetu za ovu godinu.

Skup će biti održan u Domu Kulture u selu Kukulje, opština Srbac, u 18.00 časova, saopšteno je iz Poljoprivrednog instituta Republike Srpske.

Edukativnom skupu trebalo bi da prisustvuje ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić, načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević i predstavnici Poljoprivrednog instituta Republike Srpske.

Očekuje se da će prisustvovati i predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača-mljekara Vladimir Usorac, predsjednik Udruženja povrtlara Branko Mastalo, predsjednik Udruženja voćara Dragoja Dojčinović, predsjednik Udruženja uzgajivača svinja Mišo Maljčić, predsjednik Udruženja živinara Nebojša Rakić, te oko 300 poljoprivrednih proizvođača, prenosi Srna.