Srednjoškolci prikupili 1.090KM za pomoć oboljelom dječaku Kristijanu Tadiću

Na humanitarnom turniru u basketu, koji je organizovao četvrti razred ekonomskih tehničara sa razrednim starješinom Brankom Keser, prikupljeno je 1.090KM za pomoć teško oboljelom dječaku Kristijanu Tadiću iz Malog Razboja.

Profesorica srpskog jezika i književnosti Branka Keser kaže da je ovo treća godina kako srednjoškolci organizuju humanitarni turnir i dodaje da su veoma zahvalni sugrađanima i sponzorima koji su dali podršku pri prikupljanju novčanih sredstava.

- Veoma smo zadovoljni samom organizacijom turnira u koju se uključilo cijelo odjeljenje od 24 učenika, kao i atmosferom na samom turniru. U ime učenika kojima sam odjeljenski starješina i u svoje lično ime, zahvaljujem svima koji su pružili podršku da turnir i ove godine bude uspješan“, kaže profesorica Keser.

Novac je uplaćen na račun dječakovog oca Siniše Tadića,a učenici zahvaljuju sugrađaninu Saši Iliću koji im je pružio ogromnu podršku i predano učesvovao u organuzaciji turnira, kao i sponzorima : firmi ,,Dijana tekstil”, Fitnes centru,, Warrior fitness”,Pekoteci ,,Centar”,Stomatološkoj ordinaciji ,,Dent&Co” i Centru za kulturu i sport Srbac, prenosi Radio Srbac.

Iako učesnicima nije bilo važno osvojeno mjesto, već želja da pomognu, pomenuću da je prvo mjesto zauzela ekipa ,,BC Šibenik“ koju čine momci iz Aleksandrovca i Laktaša, drugo mjesto ,,Korale“, a treće mjesto ,,Bolji nego ikad“. Zadovoljni smo prikupljenim novčanim iznosom i pozivam sve mlađe generacije da nastave ovu tradiciju“, izjavio je za Radio Srbac Duško Kljajić, učenik četvrtog razreda ekonomskih tehničara.