“Srbačko kolo” zaigraće u subotu 7. avgusta u porti hrama Vaskrsenja Gospodnjeg

Srpsko kulturno-umjetničko društvo „Beli anđeo“ iz Srpca organizuje u subotu 7. avgusta manifestaciju „Srbačko kolo“ koja će se održati u porti hrama Vaskrsenja Gospodnjeg u Srpcu sa početkom u 20 časova.

Na koncertu će nastupiti dvije grupe SKUD-a „Beli anđeo“ i drugi gosti iz naše i susjednih opština, i to: ANIP „Mladost“ Zalužani i ANI „Lijevče“ Razboj, a najavljen je i dolazak članova KUD „Slavko Mandić“ iz Laktaša.

Nastupiće i srbački sveštenici koji će otpjevati nekoliko pjesama o Kosovu.

Folkloraši iz Belog anđela za ovu priliku pripremili su dvije nove koreografije, Igre iz Leskovca i Igre iz Šumadije, koje će premijerno predstaviti publici.

Članovi ovog društva prije nekoliko dana nastupili su na tradicionalnom druženju Lepeničana a nedavno su se vratili i sa međunarodnog festivala folklora održanog u Crnoj Gori.

„Radilo se o Đeram Montenegro folk festu, koji je održan u Sutomoru, sa koga nosimo samo lijepe utiske. U septembru planiramo odlazak u Mali Zvornik sa sekcijom veterana i u okolinu Rume sa dječijim sastavom“, rekla je predsjednica društva Željka Mrđa.