Srbački učenici predstavili vještine na violini, gitari i klaviru

U organizaciji Centra za kulturu i sport, u Domu kulture u Srpcu je sinoć održan koncert odsjeka violine, gitare i klavira i dječijeg hora.

Na koncertu su nastupali talentovani učenici iz Srpca koji vanredno pohađaju muzičku školu u klasi profesorica Biljane Radulović, Saške Felštinski, Nevene Kežić i Snježane Damjanović Maksić.

Direktor Centra za kulturu i sport, Radovan Mitraković, kaže da mu je zadovoljstvo što je Centar bio domaćin koncerta na kojem su talentovana djeca sa područja opštine Srbac imala priliku da pokažu šta su naučila, a u znak podrške održavanju muzičkih časova, Centar je besplatno ustupio prostor u kojem se časovi održavaju.

“Bilo je lijepo vidjeti šta su djeca naučila i znati da su zainteresovana za ovu vrstu umjetnosti. Podržavamo njihov rad, što smo im željeli i pokazati tako što smo im ustupili prostor za rad, a u narednom periodu planiramo nabaviti klavir, čime će im uslovi rada biti znatno poboljšani“, rekao je Mitraković.

Profesorica klavira Nevena Kežić kaže da časove pohađa oko 20 učenika. Koncert ocjenjuje kao uspješan, obzirom da su zbog sredstava za rad i pandemije imali poteškoće u radu.

“Djeca su se odlično snašla na nastupu, obzirom da nemaju često priliku da javno nastupaju. Drago nam je da su i roditelji imali priliku uživati, jer znamo da njima ovakve stvari mnogo znače. Pandemija virusa korona i električni klavir su nam dosta otežavali rad, ali smo uz upornost učenika uspjeli u namjeri da steknu osnovna znanja. Ono što je važno jeste da imaju volju i želju, a nadamo se da će uslovi biti bolji“, rekla je Kežić.

Tamara Gužvić, učenica šestog razreda Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj“ Srbac, kaže da na časove klavira ide već četiri godine, a u narednom periodu želi nastaviti svirati ovaj instrument.

“Klavir sam zavoljela prije nego što sam krenula na časove. Volim da sviram ovaj instrument i planiram da nastavim“, rekla je Tamara.

Strahinja Vidović, učenik šestog razreda, takođe svira klavir i zadovoljan je nastupom.

“Za klavir sam se odlučio jer mi se najviše sviđa od ovih instrumenata i privlačilo me prije nego što sam krenuo na časove. Želim nastaviti svirati i time se baviti kada odrastem“, rekao je Strahinja.