Srbački lovci ponovo ukazali povjerenje Goranu Tatiću i Goranu Savanoviću

Posljednjeg majskog dana Skupština Lovačkog udruženja "Srna" iz Srpca ponovo je  ukazala povjerenje Goranu Savanoviću i Goranu Tatiću. Oni će i u naredne četiri godine voditi udruženje i lovačku skupštinu, a potpredsjednik skupštine će biti Milovan Ćetojević.

Lovci, delegati skupštine, istakli su da su Savanović i Tatić odlično vodili udruženje, te da je ono praktično preporođeno.

- Urađeno je dosta u organizovanju lovnog turizma, zaštiti divljači, omasovljenju članstva, edukaciji članstva,  te na izgradnji lovačkih objekata, čeka, hranilica i ostale infrastrukture, čulo se na skupštini, koja je bila i izvještajna.

Domaća javnost smatra da je Lovačko udruženje 'Srna' možda i najbolje u regionu.Posebno se ističe omasovljenje, humani rad i sprovođenje raznih akcija, pogotovo u vrijeme pandemije korona virusa.

- Nastavljamo dalje još jačim tempom. Srbačko područje je među najinteresantnijim u Republici Srpskoj, jer gazdujemo i planinskim i brdovitim područjem Motajice, područjem oko Stublaje i Bardače, Vrbasa, Save, te Srbačko-nožičke zaravni. Naše područje je bogato raznovrsnom divljači, od srneće, divlje svinje, pa do prepelice, jarebice, fazana ili šljuke. Izgradili smo dosta lovačkih čeka i drugih objekata i zato smo na dobrom glasu, rekao je novi-stari predsjednik udruženja Goran Savanović.

Lovačko udruženje Srna formirano je daleke 1947. godine. Trenutno okuplja 525 aktivnih članova.

B.G.

Tagovi: