Srbački aeromodelari ostvarili najveći uspjeh u istoriji kluba

Članovi Aero kluba “Ultra lakog letenja” iz Srpca bili su veoma uspješni na 39. memorijalnom turniru “Izet Kurtalić” i 57. Mostar kupu koji su održani proteklog vikenda na Mostarskom blatu, čime su ostvarili najveći uspjeh u istoriji kluba. \

U juniorskoj konkurenciji, na memorijalnom turniru održanom u subotu, Ana Budimčić je osvojila prvo mjesto i upisala novih 503 poena na listi Svjetske vazduhoplovne federacije (FAI) a dobar nastup je imala i dan kasnije na Mostar kupu gdje je zauzela drugo mjesto.

Zahvaljujući ovim sjajnim rezultatima, Ana se učvrstila na drugom mjestu najboljih juniora svijeta, što nije ostvario nijedan junior iz BiH još od 1995. godine.

Drugi srbački junior Srđan Vranješ je oba takmičenja završio na trećem mjestu i takođe uzeo bodove u svjetskom kupu. U seniorskoj konkurenciji Miloš Budimčić je u subotu ostvario maksimalan učinak i u Fly-offu završio na sjajnom petom mjestu, a dan kasnije je zabilježio još bolji rezultat plasiravši se na treće mjesto i upisavši dodatnih 300 na svjetskoj listi.

Kako navode u srbačkom aero klubu, nakon napornih takmičenja kući se vraćaju srećni sa pet osvojenih medalja. Učešće na turniru i kupu u Mostaru uzeli su aeromodelari iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, BiH i Bugarske.

 

Tagovi: