Srbačka opozicija se zahuktava: Brojne inicijative već na startu mandata

Opozicija u Skupštini opštine Srbac već na startu četverogodišnjeg mandata odlučno je krenula u rješavanje brojnih životnih pitanja. Dušanka Ignjatić i Mićo Malbašić, odbornici Partije demokratskog progresa,  ozbiljno su shvatili svoju ulogu. Imaju dosta odborničkog staža i iskustva i  žele da  u lokalni partlament u Srpcu unesu  dosta inicijativa, korektnosti i da budu spona između svojih birača i lokalne vlasti. Optimisti su, što je od presudnog značaja  za politiku na lokalnom nivou.

Dušanka Ignjatić smatra da su žene unijele dosta kreativnosti u rad Skupštine opštine Srbac, pogotovo u opozicionom dijelu. Prema njenim riječima opozicioni odbornici češće diskutuju, jer na taj način  dolaze do izražaja i prenose stavove koje dogovore u okviru stranke i u svakodnevnom kontaktu sa građanima. Žene u politici , kako kaže , imaju poseban osjećaj za životna pitanja.

„Pokrenuću inicijativu za smjenski rad u vrtiću. Ne rade svi roditelji u državnim i opštinskim ustanovama, pa da im odgovara rad vrtića u jednoj smjeni. Dosta je mladih roditelja koji rade u smjenama kod privatnih poslodavaca. Ako želimo da se zalažemo za ostanak mladih i poboljšanje demografske slike u našoj sredini, ovo je jedan korak, ali konkretan“, kaže Ignjatićeva.

Ova agilna odbornica podržala je izgradnju zgrade za mlade bračne parove u Srpcu, ali insistira da se mora napraviti prihvatljiv i realan pravilnik, kako bi svi mladi imali jednaku šansu, bez obzira na stranačku pripadnost i druge uslove.

Pravi testovi tek očekuju opoziciju

 „Insistraćemo i da se vodovodna mreža proširuje i u Lijevče polju i da nižom taksom omogućujemo priključak na mrežu većem broju korisnika. Kasnijom naplatom kroz utrošak same vode , treba naplatitii troškove priključka. Pitka voda potrebna je svim mještanima“, kazala je odbornica Dušanka Ignjatić.

Njen stranački i odbornički kolega Mićo Malbašić kaže da među opozicionim odbornicima provijava optimizam i da je on na realnim osnovama.

„Tek su četiri sjednice lokalne skupštine iza nas. Još se zahuktavamo, radimo u duhu korektnosti i interesa građana, što je najvažnije. Dosadašnji rad ocjenjujemo dosta dobrim, smatramo da još nismo naišli na veće testove. Pripremamo se maksimalno za svaku sjednicu i pojedinačno i u klubu odbornika, i sa kompletnom opozicijom, i sa našim biračima. Samo tako ćemo biti potpuno spremni da ukazujemo na nepravilnosti u radu pozicije, a to nam je i zadaća“, rekao je Malbašić.

U klubu odbornika Partije demokratskog progresa u Srpcu pored Dušanke Ignjatić i Miće Malbašića je i Saša Jovićić.

Oni zajedno sa odbornicima Srpske demokratske stranke i Demokratskog narodnog saveza čine opoziciju u Srpcu.

B.Grgić

Tagovi: