Srbac: Projekcije novih filmova uz poštovanje epidemioloških mjera

Centar za kulturu i sport Srbac poziva građane da prisustvuju u srijedu 1. septembra projekcijama najnovijeg animiranog filma “Neukrotivi Spirit” i domaćeg filma “Nečista krv-greh predaka” uz poštovanje epidemioloških mjera propisanih od strane nadležnih institucija.

“Neukrotivi Spirit” biće prikazan sa početkom u 17 časova a “Nečista krv – greh predaka” u 19 i 21 čas. Cijena ulaznice je 4 KM.

Zamoljavaju se građani da prilikom ulaska u salu Doma kulture sjedaju isključivo na označena mjesta, kako bi se time ispoštovala propisana distanca, te da obavezno koriste dezinfekciono sredstvo za ruke koje će biti postavljeno na ulazu.

Novi filmovi biće prikazani u saradnji sa Oskar filmom iz Banjaluke.

Neukrotivi Spirit je svojevrsni nastavak animiranog filma “Spirit: Hrabri konj Duh” iz 2002. godine. Ova epska avantura govori o tvrdoglavoj djevojci koja žudi za mjestom kojem pripada i koja otkriva srodnu dušu kada joj se život preplete sa divljim konjem, Neukrotivim Spiritom.

Insert iz filma “Neukrotivi Spirit” možete pogledati OVDJE.

Film „Nečista krv – greh predaka” zasnovan je na djelima Bore Stankovića a snimljen na osnovu davno izgubljenog scenarija Vojislava Voje Nanovića. Prati priču o Hadži Trifunu, uglednom srpskom trgovcu, koji pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali i održi svoj ugled i uticaj u Vranju, važnoj turskoj varošici u blizini granice sa oslobođenom Srbijom.

Dok Trifun priprema dva sina da ga naslijede na poziciji vođe među srpskim narodom, muke mu stvaraju ne samo moćni turski begovi nego i sama njegova porodica.

Za potrebe filma izgrađena je replika Vranja iz 19. vijeka, uz veličanstvenu scenografiju.

Uloge tumače Dragan Bjelogrlić, Anđela Jovanović, Katarina Radivojević, Feđa Štukan, Tim Sejfi, Nela Mihailović, Marko Grabež, Aleksandar Ristovski, Nedim Nezirović, Dejan Bućin, Teodora Dragićević, Milica Gojković i Vaja Dujović.

Insert iz filma “Nečista krv – greh predaka” možete pogledati OVDJE.