Srbac jača veze sa ruskim oblastima

Ruska Federacija nastaviće da jača veze sa Srpcem u pogledu razvoja ekonomije, kulture, sporta i drugih vidova saradnje, a postoji mogućnost i bratimljenja sa nekom od ruskih opština ili gradova.

To je zaključak sa sastanka delegacije opštine Srbac i ambasadora Petra Ivancova, koji je održan u Ambasadi Ruske Federacije u Sarajevu.

Načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević kaže da je ova opština zainteresovana da uspostavi saradnju sa nekom od lokalnih zajednica iz evropskog dijela Rusije.

- Predložili smo da to bude neka od opština iz Voronješke, Lipicke ili Tambovske oblasti, sa kojima imamo dosta dodirnih tačaka. Uspostavili smo dobre odnose sa nekim ruskim oblastima, kao što je Domodedovo iz okoline Moskve, čiji privrednici su nas već posjetili, a dobili smo od njih i donaciju knjiga za biblioteku. U planu je da im odemo u zvaničnu posjetu - rekao je načelnik Dragosavljević, piše Glas Srpske.

U delegaciji Srpca bio je i direktor Narodne biblioteke Branko Savanović, koji je rekao da će pod pokroviteljstvom opštine i ruske ambasade početkom maja biti obilježena 75. godišnjica od pobjede nad fašizmom.

Tagovi: