SNSD-ovoj poslanici propao hotel na Banj brdu

 Ideja da se prirodne ljepote Banj brda, popularnog banjolučkog izletišta komercijalizuju, propala je i po drugi put. 

Nakon što je bivša direktorica Doma zdravlja Banja Luka i sadašnji poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Gordana Tešanović prošle godine izgubila milionski spor sa gradom u vezi pristupa vozila njenom hotelu “Cherry”, definitivno je odlučila da ga zatvori.

Preduzeće “Cherry” (Trešnja) koje je upravljalo hotelom prije nekoliko dana rješenjem Okružnog privrednog suda u Banjoj Luci je likvidirano na njen zahtjev, saznaje portal CAPITAL.

Tešanovićeva je 3. juna podnijela prijedlog za dobrovoljni skraćeni likvidacioni postupak, a u njemu je navela kako nema interesa za dalju poslovnu aktivnost, kao i da je izmirila sve obaveze.

Na osnovu prijedloga sud je utvrdio da je on osnovan i da predlagač nema obaveza prema povjeriocima uključujući i obaveze prema radnicima, kao i prema fizičkim i pravnim licima - navodi se u rješenju suda.

U njemu se dodaje i kako preduzeće nije imalo nikakvu imovinu.

Podsjećamo, ona je tužila Banju Luku zbog zabrane saobraćaja do njenog hotela tvrdeći kako joj je zbog toga od 2015. do 2020. godine izmakla dobit od 886.939 KM.

Međutim, Osnovni sud je taj zahtjev odbio i presudio u korist grada.

Kako nam je potvrdila, na presudu se žalila.

Hotel, kaže ona, ne radi od oktobra prošle godine upravo zbog problema sa prilazom.

Ne možete poslovati kada vam ljudi ne mogu doći na ručak ili večeru - poručila je kratko ona.

Jedini podatak o poslovanju hotela u privrednim registrima vezan je za 2020. godinu kada je prijavljen prihod od 23.438 maraka i gubitak od 2,168 KM.

Podsjećamo, prije Tešanovićeve, na platou poznatog banjolučkog izletišta je 2015. godine otvoren je kafe restoran “Novak” sa kojim je upravljalo preduzeće “Trešnja”.

To preduzeće, tačnije hotel u sklopu kojeg je poslovao restoran je osnovao Duško Kalinić, suprug Tešanovićeve.

„Novak Café & Restaurant” je raspolagao sa dvije sale, od kojih je u jednoj bio kafić, a u drugoj restoran sa oko 80 mjesta, kao i sa pet terasa ukupnog kapaciteta od oko 300 mjesta. Hotel “Trešnja” nudio je ekskluzivni smještaj sa četiri moderno uređene sobe i jednim deluks apartmanom.

Međutim, iako su imali franšizu za restoran po imenu najvećeg srpskog sportiste i najboljeg tenisera na svijetu, objekat od početka rada nikada nije ostvario profit.

CAPITAL.BA