Slogini kadeti jesenji prvaci, u klub se upisalo 20 novih polaznika

Kadetska ekipa Sloge osvojila je jesenju titulu u Omladinskoj kvalitetnoj ligi Gradiška-Prijedor a pionirska selekcija je zauzela treće mjesto na kraju prvog dijela sezone, što je još jedna potvrda dobrog rada sa mladim talentima u srbačkom klubu.

U osam odigranih utakmica, kadeti su pod vođstvom trenera Slavka Vujića ostvarili sedam pobjeda i zabilježili samo jedan poraz i imaju čak pet bodova prednosti u odnosu na najbliže pratioce, FSA Prijedor i Lijevče.

Pioniri su takođe ostvarili solidne partije i u sedam utakmica zabilježili četiri pobjede i tri poraza i osvojili 12 bodova. Sa njima vrijedno trenira sportski radnik Jovica Rakić.

“Ovo je dokaz da mukotrpan trud u posljednje tri godine daje rezultate i da omladinci Sloge mogu ravnopravno parirati vršnjacima iz drugih klubova u regiji. Tome su doprinijeli kvalitetni uslovi rada, jer je Sloga jedini klub u Republici Srpskoj u kojem se ne plaća članarina, a uz to je obezbijeđen i prevoz na sve gostujuće utakmice”, rekao je predsjednik kluba Branko Grahovac.

Da je sve više zainteresovanih za Sloginu omladinsku školu, potvrđuje upis 20 novih polaznika ove sedmice, uzrasta 2011. 2012. i 2013 godište, koji su upisani u selekciju pjetlića i juče odradili prvi trening u sportskoj dvorani u Srpcu. Sa pjetlićima i predpionirima trenira sportski radnik Dragan Dudi Tendžerić.

“Treninzi za sve omladinske selekcije odvijaće se dva puta sedmično u sportskoj dvorani. Trenutno je upisano preko stotinu djece a prije tri godine, kada sam se vratio u svoj matični klub, bilo ih je svega 14 u devet generacija. Brzo smo okupili nove polaznike, vrijedno radili s njima i ohrabrivali ih da će rezultati stići s vremenom, što se konačno počelo ostvarivati“, kaže Grahovac i podsjeća da će Slogini talenti besplatno trenirati sve dok bude obavljao funkciju predsjednika kluba.

Tagovi: