Skupština Boračke organizacije Srbac ponosna na vlastiti Fond solidarnosti

Izvještaj o radu Boračke organizacije Srbac za 2019. godinu, Program rada i Finansijski plan za 2020.godinu, Izvještaj o radu za prvih 6 mjeseci ove godine,kao i Finansijski plan Fonda solidarnosti za 2020.godinu ,dominantne su teme treće redovne Skupštine Boračke organizacije Srbac, održane danas.

Dosta pažnje posvećeno je i radu Fonda solidarnosti BO Srbac.

Predsjednik BO Srbac Goran Plotan rekao je da je izvještajna skupština trebalo da se održi ranije što je spriječila novonastala situacija usljed pandemije korona virusa.

Fond solidarnosti je opravdao svoje povjerenje i želja nam je da Fond bude trajan za stambeno  zbrinjavanje naših saboraca koji nisu u finansijskoj mogućnosti da sami riješe svoje stambeno pitanje. Zahvalujem se Boračkoj organizaciji RS na pruženoj finansijskoj podršci, Opštini Srbac, srbačkom Vodovodu, a dosada smo obezbjedili dva gradjevinska paketa za izgradnju kuće, četiri paketa za adaptaciju stambenih objekata i do kraja godine imamo u planu dodjeliti još dva gradjevinska paketa”, rekao je Plotan.

Gost Skupštine bio je načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević koji je posebno pohvalio rad Fonda solidarnosti i istakao da opštinska uprava ima odličnu saradnju sa Boračkom organizacijom.

Želim vam uspješan rad i koristim priliku da pohvalim aktivnosti u okviru BO Srbac, posebno početak rada Fonda solidarnosti koji daje konkretne rezultate.Činite dobre stvari ,što je opšte prihvaćeno ,a opštinska uprava će nastojati da vas u svemu podrži“, rekao je načelnik Dragosavljević.

Kada su u pitanju planovi za 2020.godinu ,akcenat je stavljen na rad Fonda solidarnosti o čemu je govorio predsjednik Odbora porodica poginulih boraca Branko Grahovac.

O radu Regionalnog odbora boračkih organizacija za opštine Srbac, Gradišku,Laktaše i Prnjavor informisao je predsjednik odbora Duško Mitrić, a šef Odsjeka za boračko- invalidsku zaštitu Borivoje Vrsajković je obrazložio izmijenjeni Javni poziv za stambeno zbrinjavanje boračkih porodica koji je juče objavilo Ministarstvo rada i boračko - invalidske zaštite RS.

U radu Skupštine učestvovao je 31 delegat.

Boško Grgić

Tagovi: