SKUD "Beli anđeo" vrši upis novih članova

Srpsko kulturno- umjetničko društvo "Beli anđeo" Srbac, nakon ljetnje pauze koja je trajala tokom avgusta, sa radom je nastavilo u ponedjeljak, 7. septembra. Po riječima skretara društva Željke Mrđa, društvo broji 55 članova, a trenutno je u toku upis novih članova.

,,Imali smo dužu pauzu u radu sa grupom djece, ali sada ponovo radimo na tome da okupimo naše najmlađe članove”, kaže Mrđa i dodaje da se treninzi odvijaju svakog ponedjeljka i četvrtka u Domu kulture u Srpcu u dva termina- od 19 do 20 časova za djecu do 12 godine i od 20 do 21 čas za članove starosne dobi iznad 13 godina, kada se vrši i upis novih članova:

Zbog pandemije virusa korona, SKUD ,,Beli anđeo” je rad bilo obustavilo od 15.marta do 15.maja, a zatim je ponovo počelo sa radom uz poštovanje naloženih mjera koje su na snazi s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

,, Poštujemo sve mjere koje su preporučene KUD-ovima i sličnim organizacijama. Važno je pomenuti da, zbog trenutne situacije, djeca uvježbavanje izvode bez fizičkog kontakta, tj. bez držanja za ruke i uz poštovanje fizičke distance”, kaže Mrđa i ističe da roditelji koji žele djecu upisati na folklor, sve informacije mogu dobiti na broj telefona: 065/545-717.

Ove godine neće biti održana Međunarodna smotra folklora, koja je šesti put zaredom trebalo da bude održana u septembru.

,,U pitanju je naša tradicionalna manifestacija koja već pet godina u Srpcu okupi brojne KUD-ove iz RS i van granica naše zemlje. Ove godine smo spriječeni da je organizujemo, ali se nadamo da će sljedeće godine tradicija i ovo lijepo druženje koje organizujemo biti nastavljeni”, dodaje Mrđa.